próba

Valós idő.

A múlt és jelen összehasonlítása, társadalomkritika és építő javaslatok.

Friss topikok

Címkék

Nyílt levél az ellenzékhez…

2011.12.04. 08:40 Leslie Frank

 

     Kedves ellenzék!

     Mindegy? Ha van sapkája azért, ha nincs sapkája azért?
Azt hiszed, hiteles vagy, ha mindent lezúzol? Dilettáns gazdaságpolitika?
     Nos, szétnéztem az országban. Rendre azt hallom a vállalkozóktól, hogy jobb évet zárnak, mint tavaly, azt látom a televízióban, hogy ágazatok indulnak felfelé, nőtt például a gépjármű eladás. Tehát – én úgy látom – nőtt a gazdasági teljesítmény. Ugyanakkor romlott a helyzet, több százmilliárdot visszafizettünk, mégis nőtt az adósságállomány, csökkent a munkanélküliség, mégis romlott a forint. Vedd észre, hiába javítjuk a gazdaság anyagi (materiális) oldalát, ha a külföldről érkező (rendre virtuális) pénzügyi folyamatok azonnal tönkreteszik az erőfeszítéseinket. És te azt mondod, nem folyik gazdasági támadás Magyarország ellen!? Vak vagy?
     Nem akarom a Fideszt védeni. Túl sokat hibázik, a kormány nem tudja felmutatni azokat a szellemi képességeket, amelyek egy ország vezetéséhez szükségesek, Orbán talán fél az okos emberektől.
     De az nem igaz, hogy mindent rosszul csinál, és ezt nem fogja elhinni nektek senki.
     Aztán meg mire föl adod a bankot?!
     Az MSZP százmilliárdokat osztott szét „hívei” között anélkül, hogy ezért bármit kapott volna az ország. A sikkasztás, a hűtlen kezelés akkor is bűncselekmény, ha nem lehet bizonyítani. (Lásd: alagút, amire szinte úgy kellett a földet ráhordani…) És „vétkesek közt cinkos, aki néma”, az is bűnös, aki nem csinált semmit, csak hagyta… Mondjatok egy – egyetlen egy – nevet a frakcióból, aki nem volt részese a pazarlásnak!
     Kedves LMP! Ugyebár lehet más a politika. Nem mutatnád meg? Mert eddig ebből nem láttunk semmit. Mint ahogy a hasznodat sem a parlamentben. Vegyél vissza egy kicsit. Túl széles lett az arcod, olyan, mint a többi képviselőé.
     És a Jobbik valóban jobbik? Az a megoldás, hogy üssük egymást?! Mindenki mindenki ellen?! Faji, nemzetiségi, vagy vallási alapon el lehet dönteni ki elsőrendű, ki másodrangú polgár?! Bottal kell rendet rakni?!

     Nem ártana néha nektek is a tükörbe nézni.
     Egyébként szeretettel csókollak benneteket…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoscop-001.blog.hu/api/trackback/id/tr723435626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása